Blesk.cz

|
Právě jsem ho našla v koupelně jsme na ostrově Cres 18.9.2019
Dnes jsem ho viděl poprvé a také jsem se vyděsil. Ale potom co jeem si o nem precetl vice se uz nebojim. Celý černý a asi 5 cm .
Ahoj. Vzpomínám, že štír lezl po mé dceři na osrově Pag. Ukázala mi ho, tak jsem ho odcvrknul. Ale horší jsou černé vdovy. Narazil jsem na ni v přípojce na elektřinu na poloostrově Peljašec. Hrozně se mi líbila. Neměla na sobě viditelnou červenou skvrnu, a já si nebyl jistý, že se o černou vdovu skutečně jedná. Opatrně jsem prostrčil ruko okolo její pavučiny a dobře to dopadlo - elektriku jsem zapojil. Až doma jsem si na internetu ověřil, že to černá vdova skutečně byla. Asi už budu opatrnější .
Ahoj,
tak to mě teda vyděsilo. My jsme letos štíra viděli poprvé v Malim Lošinji - byl asi 12cm velký a tmavý. Víte jaký je to druh? není jedovatý? Máme malé děti........
Já jsem v Chorvatsku našla štíra "kýlového" nbct a dovezla jsem si ho s sebou. Našla jsem ho v Bašce
mi sme si jedneho priniesli z chorvatska domov...radost ak si z vlasov pri uchu odhrabnem stira maleho to bolo placuuuu
a teraz chodte spat..ha buden buntosit do rana...lebo oni len vecer vyliezaju
my jsme letos na jednoho štíra v chorvatsku narazili a všichni jsme se lekli než nás internet uklidnil že se tam běžně vyskytují a že nejsou zvlášt nebezpeční
my sme ho mali minuly rok v Sv. Filipe a Jakove v noci na balkone. Pekny, velky asi cca 12cm, cierny ( alebo tmavohnedy). Vyhodili sme ho cez balkon na terasu pod nami Potom nas upozornili, ze ich tam je dost, hlavne pod kamenmi a truhlikmi s kvetmi.
Mne několikrát, víc potrápili vosy, ale to je asi na jiné vlákno.