A | B | C | D | E | F | G | H | CH | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | V | W | Z

Chorvatsko - Diskuze

Původní dotaz

Vlastní vaření

| milada29
milada29
Mužu se zeptat co tak vaříte ,když máte vlastní stravu?Potřebuji sestavit jídelníček na 10dní,bydlet budeme v kempu.Něco rychlého,chutného ,levného:-))Mě nic nenapadá:-((
Poslední reakce
Velikost písma
+
+
+
Řadit podle času | Řadit podle vláken vzestupně sestupně

Při vkládání příspěvku do diskuze jako neregistrovaný uživatel budete mít u vašeho příspěvku zobrazenu IP adresu

:-) :-( ;-) :-P :-D :-[ :-\ =-O :-* 8-) :-$ :-! O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S >:) (((H))) @};-- \o/ (((clap))) :-@
koutnyrroman 07.05.2020 13:40
Re: Vlastní vaření 

Ahoj,

my jezdíme většinou na dva týdny, z toho jsou dva dny cesta a dejme tomu dva dny restaurace, takže jídlo bereme na 10 dní. Bereme si jen základní trvanlivé potraviny (těstoviny, rýži, zavařeniny a konzervy), zbytek kupujeme přímo na místě (tj. hlavně ovoce a zeleninu, ale i ryby). K tomu si bereme jeden větší hrnec a jednu velkou pánev (na plyn používáme litinu s průměrem asi 30 cm).

Takže z těch jídel co si připravujeme doma:
1) sterilované maso s rýží (to milujeme, ale nemůžu najít recept) - je to prostě taková zavařenina s masem, manželka to zavařuje už někdy v zimě a máme to pak na celý rok
2) sojové kostky, rajský protlak a těstoviny - je potřeba to umět dochutit např. oreganem, bazalkou apod.
3) čalamáda + těstoviny- jednoduchá rychlovka
http://www.recepty.vareni.cz/pestra-krupava-calamada-bez-sterilizace/
4) těstoviny na sladko - to už se pro nás stala tradice, asi to nezaujme každého :D
5) rizoto se sterilovaným hráškem, s masem, se sýrem
atd., atd.

Vaření v kempu si užíváme, ale taky tím nechceme trávit celý den :)

Velkou pánev máme z https://www.bonio.cz/, bombu si vozíme vlastní z obi, mají tam možnost i plnění: http://www.obi.cz/camping/primagas-plyn-propan-butan-10-kg-pouze-napln-/p/4594222 Často taky jezdíme z místa na místo a některá jídla vaříme i na více dní, když plánujeme nějaký přesun nebo výlet :)

Jitka
08.10.2011 22:07 89.176.70.***
Re: Vlastní vaření 

Jezdíme do Chorvatska již mnoho let. Nyní již bez dětí. Mně se osvědčilo zavařit maso do sklenic a pak těstoviny, rýže. Jinak ostatní kupujeme tam. Poslední roky jezdíme na ostrov Lošinj. V Malem Lošinju, jsou postaveny dva velké markety. Ceny úplně super. např. na trhu rajčata 35 Kuna a v marketu 12 Kuna I. jakost a 8 Kuna II. jakost.
Pomalu nepoznáte ketá je která jakost. Kupujeme jejich mletá masa, která dělají z různých druhů a na různé způsoby.Vždy se těšíme na jejich mléčné výrobky. Hlavně bílý jogurt, který se prodává i litrových lahvích. Fantastické osvěžení v horku. Prostě v pohodě. S vařením není problém, pokud nemáte na dovolené děti.

Vendylli
21.08.2011 13:30 109.235.2.***
Re: Vlastní vaření 

:-))já mám dobrou zkušenost s hluboce mraženýma jídlama:-)které si tady na 14 dní u nás objednám a nemusím pak přemýšlet co vařit:-))Tam pak jen ohřeji:_)

Jitra 12.02.2010 07:12
RE: RE: RE: RE: RE: Vlastní vaření 

Takhle bych si i dovolenou představovala.Chutnou českou stravu kombinovanou se specialitami místní kuchyně.Ale problém je v tom,že my jezdíme autobusem,takže bychom nezvládli takové množství sklenic sebou vozit.Takže pro příště vezmeme jen hovězí a vepřové v konzervě,to se určitě sní s chlebem a cibulí,jinak nakupovat na místě.

romuscha 12.02.2010 00:45
RE: RE: RE: RE: Vlastní vaření 

vaření mi nedělá žádné problémy, nemá smysl sebou tahat zbytečné potraviny, když se dá všechno pořídit. V žádném případě bych rodince nepodstrkovala instantní polotovary. Chce to jen pěkně v klidu se na dovču předem připravit, aby strava byla kvalitní a chutná a člověk netrávil celé dopoledne v kuchyni. Zhruba 14 dní před dovolenou začínám doma vařit ode všeho větší množství, než je obvyklé....rodinka si pochutnává na omáčkách, gulášcích atd. a zbytek naleju do zavařovaček a cca 10 min. povařím.Takže si takhle připravím pár skleniček, které zaručeně nepodlehnou zkáze a od dovádění na pláži si vlastně jen odběhnu do kuchyně připravit přílohu (rýži, těstoviny,brambory atd., dost často takzo obídek zajistí sám i můj manžílek, takže přijdeme od moře už k hotovému), přihřeju vlastní hotovku a za 15 minut už můžou všichni plnit své žaludky. Jen se vyvarovávám smetanových omáček, připravuji takhle třeba rajskou, gulášek, vepřové na pórku atd. ale i třeba směs na čínu (pak stačí vyklopit na pánev, přidat zeleninu....chvíli prohřát...hotovo). Dalším osvědčeným trikem je přivézt si kus uzené kýty (ideálně vakuované), z toho povařeného uzeného se dá udělat také spoustu varian rychlých jídel:např. halušky (halušky dělám ze směsi),pizza (doma si odměřím množství mouky, přidám vejce, trochu oleje... a je ancvaj těstíčko, pak dle libosti sezónní zeleninku a nakrájené uzené), špagety, plněné bramb. knedlíky (zase použiju směs),
lečo,francouzké brambory,uzené plátky kýty s bramborovou kaší,
rizeto atd....atd, pokud maso ještě zbyde, tak ho všichni ocení nakrájené na chlebu s okurkou. Vaření mi nevadí, vím že děti neošidím kupovanými polotovary a je to rychlé. Na dovolené to však s vařením nepřeháním, střídáme to se stravou v místních hospůdkách....,(ale žádné hranolky a biftek, to můžeme mít přeci i doma). Takže se milé kuchařinky nedejte, dovolená je přeci pro všechny....!

  • Anonym (1)
Jitra 11.02.2010 07:44
RE: RE: RE: Vlastní vaření 

samozřejme paprice

Jitra 11.02.2010 07:39
RE: RE: Vlastní vaření 

Ada7 má naprostou pravdu.Před dvěma roky jsme táhli z Čech tašku jídla /máslo,marmelády,paštiky,vakuovaný salám,instant.a čínské polévky a takové ty instant.kuře na papřice atd./.Už nikdy to neuděláme.Instant.věci se nedají jíst celý týden.Když jsme šli nakupovat do marketu v Omiši,tak mě málem omývali.Nebylo to tam o nic dražší.Kupovali jsme si tam kuřata,nebo kuřecí stehna nebo ryby a pekli si je.
Takže radím,zbytečně netahat jídlo z Čech,vše si kupte až na místě.
Viz ada7-spousty instantního jídla jsme přivezli nazpátek do Čech.

ada7 31.05.2009 22:14
RE: Vlastní vaření 

před rokem jsem měl malý box v něm-rajskou,kuře,mleté,guláš a asi ještě něco.vše v suchém ledě cca -80 stupňů.pak sýry,salámy a tak..taky 2 kartony piva :-)
a hlavně spoustu instantních výrobků,těstovin a tak... min půlku jsem vezl nazpátek i pivo...Ideální každý den bageta,zelenina a nějaký sýr-salát-.spokojenost.2xtýdně nějaký topli sendvič-maso musí být... :-P
je tam stejně draho nebo +cca 5%

Míšové
31.05.2009 17:16 77.48.21.***
Jídlo 

Ahojik cestovatelé..15.6.jedeme s přítelem do atp.na Bolu s vlastním vařením.Mám vymyšlených pár jídel jako maso z konzervy+těstoviny,kaše atd,šíšky s mákem,či rizoto..Ale chtěl bych i nějaké jiné varianty jídel,abysme 14 dní nejedli to samé..:-)A ještě:kolik kun je přiměřených na 14 dní pobytu dvou 18letých?Počítáme s občasnou večeří v restauraci,nějaké nákupy jogurtů či zeleniny na místě a zmrzlinky?Předem díky a všem prosluněnou dovču..;-) :-D

Nikki 20.05.2009 18:21
RE: RE: RE: VLASTNÍ VAŘENÍ 

no konečně dostali rozum :-D

Zpět na všechny diskuze z tohoto státu